Actie 'Soep op de stoep' aan de bib

Op zaterdag 13 en zondag 14 december 2014, telkens van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Beweging.net Herenthout (ACW) een gratis bedeling van soep, tegen een vrijwillige bijdrage, aan de inkom van de bib (aan de speelplaats).

 Lees meer
 
Loket Sociale Dienst zoekt groepswerker

Het Loket Sociale Dienst is op zoek naar een halftijdse groepswerker (m/v) voor een contract van onbepaalde duur.

 Lees meer

 
Samenaankoop groene energie voor ondernemingen

Wil je besparen op de energiefactuur van je onderneming? En wil je daarbij de stap zetten naar milieuvriendelijke energie? Doe dan mee met de groepsaankoop energie voor bedrijven.

 Lees meer
 
Woensdag Kidsdag in de bib!

Op woensdag 17 december 2014 van 14.00 tot 16.30 uur gaan we met de kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar, Kunstkring Toreke en Jeugdatelier Matsijs, kerstversiering maken.

 Lees meer

 
8 januari 2015: Infosessie 'Stroomuitval voorkomen?' De kernzaken op een rij'

Het gemeentestuur organiseert in samenwerking met KampC een infosessie met tips om stroomuitval te voorkomen. De infosessie vindt plaats donderdag 8 januari 2015 om 20.00 uur in de gemeentelijke feestzaal. Deelname is gratis, maar om een idee te hebben van het aantal deelnemers, vragen we in te schrijven via milieudienst@herenthout.be of T 014 50 78 44.

 Lees meer
 
Wat komt er uit de kraan?

Elke dag opnieuw levert Pidpa, je waterbedrijf, drinkwater tot bij jou thuis. Het water dat uit je kraan stroomt wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan meer dan 67 parameters. Kraantjeswater is dan ook een voedingsmiddel!

 Lees meer

 
Groenwerken bij E313

In het kader van berm- en hakhoutbeheer voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tijdens de eerste twee weekends van december groenwerken uit naast de E313 in beide richtingen.

 Lees meer
 
Toepassing decreet assistentiehonden

Het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen vzw (SBPV vzw) ontving de laatste tijd verschillende klachten van blinde en slechtziende personen met een blindengeleidehond. Zij geven aan dat zij ondanks de nieuwe regelgeving, al te vaak uit publieke plaatsen worden geweerd en dat hun hond daardoor zijn functie als mobiliteitshulpmiddel niet naar behoren kan uitoefenen.

 Lees meer